11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориСерджо Скариоло не е избирал Лоренцо Браун

Серджо Скариоло не е избирал Лоренцо Браун

Аз съм треньор, когато ми кажат, че играч е подал молба за испанско гражданство, ми искат справка и аз я давам, казва селекционерът на Испания

Селекционерът на Испания Серджо Скариоло се включи в дискусиите около натурализирането на Лоренцо Браун. В последните дни много от играчите в страната, включително капитанът на „Ла Фурия“ Руди Фернандес, изразиха несъгласието си с това решение.

Наставникът на световния шампион заяви, че това не е негов избор. 

„Това е лъжа и наистина не знам кой имаше смелостта да я измисли. Изразих загриженост относно ситуацията на позицията на плеймейкъра, тъй като Рики Рубио, Карлос Алосен, Серхио Родригес и Гилем Вивес не са на разположение (б.а. – първите двама заради контузии) и теоретично бяха първите четири избора. Аз съм треньор, когато ми кажат, че играч е подал молба за испанско гражданство, ми искат справка и аз я давам, казва Серджо Скариоло пред испанския вестник „АС“.

Испания с ново попълнение за Евробаскет 2022

Лоренцо Браун се сдоби с испански паспорт преди няколко дни и ще може да играе за Испания на Евробаскет 2022. На шампионата на Стария континент през септември „Ла Фурия“ ще има за съперници България, Черна гора, Грузия, Белгия и Турция.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани